21 Ekim 2008 Salı

Djangoya nasıl başlanmalı nasıl ilerlemeli ?

Bu konuda herkesin farklı görüşleri olabilir fakat benim edindiğim tecrübeler yardımıyla yeni başlamak isteyenler ve başlamış olup da nasıl devam etmesi gerektiği konusunda düşünceleri olan arkadaşlar aşağıdaki yollardan faydalanarak daha verimli gelişim gösterebilirler.

1) Buradan başlayın. Bir çok yerde djangobook ile başlamanız tavsiye edilir ama şu anki haliyle djangobook çok eksik kalmaktadır. Özellikle django 1.0'ın çıkmasıyla örneklerin bir çoğunu çalıştırmak için 1001 türlü takla atmanız gerekebilir.

2) 4 bölümden oluşan django tutorial'ı iyice anladığınıza inanıyorsanız. Django dökümantasyonuna geçebilirsiniz. Üstünde uzmanlaşmak istediğiniz alana göre buradan faydalanabilirsiniz.

3) How-to lardan inceleyebilirsiniz.

4) Dökümantasyonda ve how-to da anlatılanları aştınız ve ayrıntılara girmek istiyorsanız. Fonksiyonlar, sınıflar ve django ile ilgili her türlü ayrıntı için burayı ziyaret edebilirsiniz.

5) Yeni sürümlerle gelen özellikleri ve değişiklikleri takip etmek için burayı Herşeyi aştım birazda katkıda bulanayım diyorsanız da burayı ziyaret edebilirsiniz.

Sizin de eklemek istedikleriniz olursa tecrübelerinizi ve önerilerinizi yorumlar kısmında paylaşmanızdan memnuniyet duyacağız ;)

Bunlar yanında bizi izlemeye devam edebilirsiniz :)

3 yorum:

  1. veritabanı üzerinden çalışırken sqlite veya mysql üzerinde çalışmamız farkediyor mu? şimdilik sqlite üzerinde çalışıyorum ilerde mysql kullanılack projelerde zorlanırmıyım?

    YanıtlaSil
  2. sqlite üzerinde herhangibir ayar yapmadan rahatça çalışabildiğiniz öyle devam edebilirsiniz. İlerde ciddi projelerinizde mysql'e karar verirseniz ufak tefek bazı ayarlar yapmanız yeterli olacaktır. Ama öğrenme aşamasında bunlarla zaman kaybetmektense sqlite üstünde devam etmenizi öneririm.

    YanıtlaSil
  3. Djangoda tam olarak database ne ise yariyor?
    hangi dosya üzerinden degisikleri yaziyoruz.mesela her hangi bir sey ekleyince
    ayri ayri setting.py ve wiev.py vs. onlardada degisiklik yapmakmi gerekiyor? kisaca django tam olarak hangi sistemi kullaniyor
    bu konuya yer verirseniz daha faydali olur
    benim gibi acemilere

    YanıtlaSil